Image

Bind 5 side 109 - 166

Resume

Afsnittet omhandler sæsonen 1897-1898. Sæsonens første skuespil var det ikke videre populære Dronning Eigra. Derpå fulgte Bjørnstjerne Bjørnsons populære En Fallit med Peter Jerndorff i hovedrollen. Henrik Hertz’ 100 årsdag markeredes med opførelsen af Amors Genistreger og Debatten i Politivennen, Oehlenschlägers fødselsdag markeredes med opførelsen af Dina med Oda Nielsen og Karl Mantzius, og endelig markeredes Holbergs fødselsdag med opførelsen af Pernilles korte Frøkenstand samt Heibergs vaudeville Nej.

Farinelli blev opført med Cornelius Petersen i titelrollen, instrueret af Emil Poulsen. Opgaven blev navnlig på grund af dialogen en vanskelig opgave for Cornelius Petersen.

Efter en langvarig produktionsperiode fik Drachmanns Vølunds Smed med musik af Fini Henriques premiere i flot scenografi.  Blandt den medvirkende var Oda Nielsen, Olaf Poulsen, og Betty Nansen. Holger Drachmann var selv til stede ved premieren og gav åbenlyst til kende, at hans elskerinde havde inspireret ham til stykket. Det vakte en del anstød.

Blandt sæsonens ikke videre succesfulde opførelser var Emma Gads Åbent Visir og Édouard Paillerons Hvor man keder sig. Betty Hennings markerede sig både i Axel E. Betzonichs Guldkareten og Gustav Esmanns Theatret.

Operaen kom med tre nyheder, nemlig Bortførelsen i Seraillet, Othello og Alfred Tofts Vifankada. Sidstnævnte blev en succes for Vilhelm Herold, mens Othello mærkelig nok ikke opnåede succes, trods glimrende udførelse.

Inden for balletten blev Coppélia og En Karnevalsspøg i Venedig igen sat på plakaten. Derudover opførtes Konservatoriet med Christian Christensen, Anna Harboe, Ellen Price og Hans Beck. Konservatoriet blev en personlig triumf for Christian Christensen som mimiker, men han følte sig noget forbigået i presseomtalen i forhold til Ellen Price og Hans Beck. Sæsonen bød også på flere solopartier til Christian Christensen. 

Skuespilleren Christian Zangenberg kunne fejre sit 25 års jubilæum i rollen som Herløv i Eventyr på Fodrejsen.

Henrik Ibsens 70 års fødselsdag markeredes med opførelsen af Vildanden unde forfatterens personlige tilstedeværelse. Studenterne bragte ham et fakkeltog ved teatret. Henrik Ibsen fik Dannebrogordenens Storkors under sit ophold i Danmark. 

I anledning af prinsesse Alexandrines indtog i den danske hovedstad gav Det Kongelige Teater ligeledes en festforestilling.

Christian Christensen deltog sammen med Ellen Price i en velbesøgt velgørenhedskoncert i Malmø.

Christian Christensen ansøgte forgæves om statens rejsestipendium hos kulturministeriet til en studierejse. Hans danserundervisning gik fint i det flotteste danselokale på Kongens Nytorv. 

Sommeren tilbragte familien Christensen i Rungsted, hvortil de både kunne sejle og tage Kystbanen.

Periode
PDF Høj opløsning
PDF Lav opløsning
Image
Beskrivelse for billede

Skuespilleren Peter Jerndorff (1842-1926). Udateret fotografi. Teatermuseet i Hofteatret

Image
Beskrivelse for billede

Skuespillerinden Oda Nielsen (1851-1936). Udateret fotografi. Teatermuseet i Hofteatret

Image
Beskrivelse for billede

Skuespilleren Emil Poulsen (1842-1911) som yngre. Udateret fotografi. Teatermuseet i Hofteatret

Image
Beskrivelse for billede

Skuespillerinden Betty Hennings (1850-1939). Udateret fotografi. Teatermuseet i Hofteatret

Image
Beskrivelse for billede

Skuespilleren Karl Mantzius (1860-1921). Udateret fotografi. Teatermuseet i Hofteatret

Image
Beskrivelse for billede

Forfatteren Holger Drachmann (1846-1908) som yngre. Udateret fotografi. Teatermuseet i Hofteatret

Image
Beskrivelse for billede

Forfatterinden Emma Gad (1852-1921). Udateret fotografi. Teatermuseet i Hofteatret

Image
Beskrivelse for billede

Operasangeren Vilhelm Herold (1865-1937) i Vifandaka på Det Kongelige Teater. Fotografi 1898. Teatermuseet i Hofteatret

Image
Beskrivelse for billede

Balletdanseren Christian Christensen (1868-1928) i Konservatoriet på Det Kongelige Teater. Udateret fotografi. Teatermuseet i Hofteatret

Image
Beskrivelse for billede

Balletdanserinden og skuespillerinden Ellen Price (1878-1968). Udateret fotografi. Teatermuseet i Hofteatret

Image
Beskrivelse for billede

Skuespilleren Christian Zangenberg (1853-1914) i Eventyr på Fodrejsen på Det Kongelige Teater. Udateret fotografi. Teatermuseet i Hofteatret

Image
Beskrivelse for billede

Forfatteren Henrik Ibsen (1828-1906). Udateret fotografi. Teatermuseet i Hofteatret